Vilket kontantkort passar mina appar?

När man laddar ner appar til en smartphone, låt oss säga Facebook-appen och Sportify och så vidare, så fungerar dessa ofta både i en iPhone så väl som i en Android. Men frågan är, vad ska man ha för kontantkort? För att kunna använda telefonen krävs just ett kontantkort eller att du har ett abonnemang på din telefon. Det är större frihet att ha kontantkort dock, du slipper ju en fast månadskostnad samt att du inte behöver binda upp dig på ett visst antal månader eller år. Beroende på telefon, så finns det olika simkort som passar. Detta eftersom de nu för tiden kommer i olika storlekar. Äldre modeller av telefoner kräver större simkort, medan nyare telefoner måste ha så kallade micro simkort. Det är bra att kolla av vad för simkort du ska ha till din telefon, innan du beställer ett nytt kontantkort. Hos de allra flesta mobiloperatörer kan du få själva simkortet eller kontantkortet gratis med ett tillhörande nummer. Sedan kan du ladda på det med pengar. Det finns olika prisplaner, men många av mobiloperatörerna idag har valt att ha en med så kallat fast pris. Du betalar en viss summa och för det får du fria samtal, fria sms, ett visst antal MB för att kunna surfa, använda appar och så vidare.

Jämför olika mobiloperatörer

På simkort.se kan du hämta hem ett eget gratis kontantkort hos flera operatörer. Dock är det bra att jämföra de olika, så att du får den som passar just dig. Du vill troligen ha så mycket surf och samtal som det bara går för det lägsta priset. Det är även bra att se över vad som fungerar hos dig, så att du får täckning där du bor. Har du vänner, kolla av med dem vad de använder. Det är ibland så att vissa operatörer låter dig ringa gratis till de som har samma operatörer.

10 Jun 2016

Texten på denna blogg är inte skriven av Rasmus.

Rasmus är en svensk kille som bor och arbetar i San Fransisco. Han har arbetat med en mängd kända företag genom åren vilka bland annat inkluderar Dropbox, Facebook, Spotify, Spray, Lear Corporation och Notion.

Rasmus jobbade med Spotify från dag 1 fram till 2010, då han övergick till Facebook. Färgerna, det gröna, det gråa och den innovativa användarsidan på Spotify, det är Rasmus som står bakom. Rasmus är den som står bakom logotypen och mycket mer hos Spotify. Här kan du se bilder från Rasmus tid på Spotify.

 

Rasmus Andersson på andra sajter

 

I dagsläget jobbar Rasmus på Dropbox och han har även en egen sajt som heter rsms.me .