Hur gör man enklast för att sälja sin bil?

Är det så att du funderar på att sälja din bil? Det kan du göra på lite olika sätt. Ett sätt är att sälja den till ett företag som köper in bilar, som de på https://fordonskoparna.se/. Det går då snabbt och lätt och du får dessutom betalt direkt. 

Dock kan du även satsa på att sälja den på egen hand. Då är det bra att veta hur du ska göra. Det första du bör göra är att städa och tvätta bilen. Sedan ska du även sätta ett  bra pris på den. Det får inte vara för högt, men det är dumt att även lägga dig för lågt. 

Sätt ut annons

När du bestämt vad du vill ha betalt för bilen, ta kort på den samt lägg ut annons på den. Detta kan du göra på till exempelvis Blocket eller via Facebook. Det finns även andra sajter där du kan lägga ut annons på bilen.

När du fått intressenter

När du får personer som ringer eller mailar, så är det bra att låta dem testköra. Se till att kolla deras körkort med. Se även till att vara förberedd på att en del kommer vilja pruta på priset. Se till att vara tydlig med skicket på bilen med.

Om du ska göra affär med en person, så se till så att all dokumentation är i ordning och att du tar hand om alla nödvändiga överföringsformaliteter. Avregistrera bilen och se till att allt som behöver överföras till den nya ägaren görs. 

7 Mar 2023

Texten på denna blogg är inte skriven av Rasmus.

Rasmus är en svensk kille som bor och arbetar i San Fransisco. Han har arbetat med en mängd kända företag genom åren vilka bland annat inkluderar Dropbox, Facebook, Spotify, Spray, Lear Corporation och Notion.

Rasmus jobbade med Spotify från dag 1 fram till 2010, då han övergick till Facebook. Färgerna, det gröna, det gråa och den innovativa användarsidan på Spotify, det är Rasmus som står bakom. Rasmus är den som står bakom logotypen och mycket mer hos Spotify. Här kan du se bilder från Rasmus tid på Spotify.

 

Rasmus Andersson på andra sajter

 

I dagsläget jobbar Rasmus på Dropbox och han har även en egen sajt som heter rsms.me .