Vad drar mest el i ditt hem?

I de allra flesta hem finns det många så kallade energitjuvar. Om du märker att elkostnaden drar iväg, kolla först med en elektriker i Örebro så att det inte är fel på din elcentral. Om det inte är det, kolla då av våra punkter och se vad det är du har där hemma som drar alldeles för mycket el i onödan.

I badrummet finns det mycket som kan dra ström i onödan. Till exempelvis din handdukstork och din golvvärme! Spara istället golvvärmen till utvalda tillfällen när du behöver det som mest. Samma sak gäller för handdukstorken. Se även till att välja en vattenburen handdukstork om möjligt då dessa drar mindre el. 

Tänk även över hur länge du duschar och välj att duscha framför att bada!

Andra strömtjuvar i hemmet

De flesta av oss vill ju ha det varmt och skönt inne, särskilt då det är kallt ute, men värme det drar el! Dock räcker det att sänka en enda grad för att spara in på kostnaden.

En annan sak som drar mycket, det är hemelektronik så som mobilladdare, tv:n eller spelkonsolen som står i standby-läge. Stäng alltid av allt helt och hållet! Ett bra tips är att du satsar på att ha grenkontakter så du enkelt kan stänga av all hemelektronik med ett knapptryck.

En annan grej du kan göra, det är att byta alla dina lampor till lågenergilampor. Beroende på användningsområden så finns det led-lampor, lågenergilampor och halogenlampor som alla förbrukar mindre energi och har en längre livstid. Se även till att släcka i de rum du inte vistas i. 

2 Mar 2022

Texten på denna blogg är inte skriven av Rasmus.

Rasmus är en svensk kille som bor och arbetar i San Fransisco. Han har arbetat med en mängd kända företag genom åren vilka bland annat inkluderar Dropbox, Facebook, Spotify, Spray, Lear Corporation och Notion.

Rasmus jobbade med Spotify från dag 1 fram till 2010, då han övergick till Facebook. Färgerna, det gröna, det gråa och den innovativa användarsidan på Spotify, det är Rasmus som står bakom. Rasmus är den som står bakom logotypen och mycket mer hos Spotify. Här kan du se bilder från Rasmus tid på Spotify.

 

Rasmus Andersson på andra sajter

 

I dagsläget jobbar Rasmus på Dropbox och han har även en egen sajt som heter rsms.me .