Tips för företagare: Sälja fakturor

Svenska företag har, precis som företag över hela planeten, fått kämpa sig igenom de senaste två åren. Vissa företag har gått jättebra medan andra har fått kämpa för att hålla sin rörelse levande och igång. Nu är det dags att trampa på gaspedalen och bygga upp en rejäl buffert igen och då måste man ha god likviditet. Men hur når man dit utan att det tar en evighet? Här får du tipsen du behöver.

Sälja faktura

Även om det kanske låter främmande så är försäljning av faktura ett vanligt sätt att få in pengar på kontot snabbt. Vi svenskar har en förmåga att erbjuda långa betalningstider och om våra kunder inte betalar direkt så ger vi dem otroligt långa tider även vid påminnelser. Det gör att en faktura du skickat ut kan dröja 60 till 90 dagar ibland innan den är betald. Samtidigt har du egna fakturor som ska betalas. Då är det läge att sälja en faktura eller två för att hålla sig flytande. På Säljafakturor.se kan du läsa mer om hur du gör rent praktiskt och även få en offert direkt. 

Fördelar

Det finns många fördelar med att sälja sina fakturor som företag. Du får in pengar inom 24 timmar även om din kund fortfarande har lång tid kvar innan förfallodatum. Du får möjlighet att använda de pengarna antingen för att bygga upp en buffert eller för att hantera egna kostnader. En annan fördel är att det blir betydligt billigare än ett banklån - och det är ju inte dumt! 

21 Apr 2022

Texten på denna blogg är inte skriven av Rasmus.

Rasmus är en svensk kille som bor och arbetar i San Fransisco. Han har arbetat med en mängd kända företag genom åren vilka bland annat inkluderar Dropbox, Facebook, Spotify, Spray, Lear Corporation och Notion.

Rasmus jobbade med Spotify från dag 1 fram till 2010, då han övergick till Facebook. Färgerna, det gröna, det gråa och den innovativa användarsidan på Spotify, det är Rasmus som står bakom. Rasmus är den som står bakom logotypen och mycket mer hos Spotify. Här kan du se bilder från Rasmus tid på Spotify.

 

Rasmus Andersson på andra sajter

 

I dagsläget jobbar Rasmus på Dropbox och han har även en egen sajt som heter rsms.me .