Ta sig runt i företagets namn

Tjänstebil är en typ av arbetsförmån och allt fler företag investerar i företagsbilar, antingen genom köp eller leasing. Leasing blir allt vanligare. Den som söker ny personal har en klar fördel om den kan locka med företagsbil, jag minns det själv från back in the days när jag sökte arbete. Det känns bra att köra omkring i en fräsch bil utan att det kostar en själv det minsta lilla.

En stabil bil till företaget

När det gäller tjänstebilar så finns det vissa bilmärken som är mer populära än andra. Märken som Skoda, Toyota och VW är bra bilar som samtidigt inte är de dyraste som finns att tillgå. Det finns såklart både Fiat och Mercedes bland företagsbilar också, men en mellanvariant är vanligast.

Om jag skulle rekommendera en tjänstebil i Malmö så skulle jag nog välja Skoda. Jag tycker att det är bra, trygga, snygga bilar som samtidigt inte kostar en förmögenhet. Även om företagsdealsen är mycket fördelaktiga så behöver man ju inte maxa sin budget, men just med bilar så handlar det ju väldigt mycket om tycke och smak och jag har de senaste åren varit särskilt svag för just Skoda.

Leasa eller köpa?

Det finns fortfarande massor av företag som köper och äger sina företagsbilar, men det går inte att undgå hur snabbt leasingalternativet har ökat i popularitet. Detta beror på flera saker, bland annat:

  • Du får möjlighet att göra momsavdrag
  • Leasinghyran är fullt avdragsgill
  • Man slipper lån
  • Större flexibilitet
  • M.m.
5 Mar 2019

Texten på denna blogg är inte skriven av Rasmus.

Rasmus är en svensk kille som bor och arbetar i San Fransisco. Han har arbetat med en mängd kända företag genom åren vilka bland annat inkluderar Dropbox, Facebook, Spotify, Spray, Lear Corporation och Notion.

Rasmus jobbade med Spotify från dag 1 fram till 2010, då han övergick till Facebook. Färgerna, det gröna, det gråa och den innovativa användarsidan på Spotify, det är Rasmus som står bakom. Rasmus är den som står bakom logotypen och mycket mer hos Spotify. Här kan du se bilder från Rasmus tid på Spotify.

 

Rasmus Andersson på andra sajter

 

I dagsläget jobbar Rasmus på Dropbox och han har även en egen sajt som heter rsms.me .