Ledarskap är något man måste lära sig bli bra på

Det finns idag många som jobbar som chefer eller på andra sätt leder olika team. Detta är inte alltid ett lätt jobb och att vara en bra ledare är alltid något man bör jobba på. Vad som utmärker en bra ledare kan skilja sig en del åt. Men det finns en del punkter som är bra att ha med i bagaget så att säga, om man vill vara en bra ledare. För att få bra verktyg och kunna leda är det bra att gå en ledarskapsutbildning Stockholm. Att lära sig leda andra börjar först med att man lär sig mer om sig själv. 

En bra ledare bör även ha ett fokus, att inte lägga allt för stor energi på småsaker. Sedan är det inte fel att ha ett bra självförtroende. 

Lär dig leda på ett bra sätt

Som ledare för ett team eller en grupp är det bra att kunna inspirera dem du leder. Du måste även ha en transparens och visa äkthet. Det gäller även att kunna kommunicera på ett bra sätt. Om ingen vet vad du har för förväntningar, då är det inte lätt att uppfylla dem. 

Som ledare bör du även vara innovativ, vara lugn och vara bestämd. Det handlar även om att kunna hjälpa sina anställda eller sitt team att utvecklas på ett bra sätt. Som ledare är det bra att framhäva medarbetarna och inte sig själv. Bra ledarskap handlar även om att kunna hantera konflikter, direkt när de uppstår. 

19 Dec 2018

Texten på denna blogg är inte skriven av Rasmus.

Rasmus är en svensk kille som bor och arbetar i San Fransisco. Han har arbetat med en mängd kända företag genom åren vilka bland annat inkluderar Dropbox, Facebook, Spotify, Spray, Lear Corporation och Notion.

Rasmus jobbade med Spotify från dag 1 fram till 2010, då han övergick till Facebook. Färgerna, det gröna, det gråa och den innovativa användarsidan på Spotify, det är Rasmus som står bakom. Rasmus är den som står bakom logotypen och mycket mer hos Spotify. Här kan du se bilder från Rasmus tid på Spotify.

 

Rasmus Andersson på andra sajter

 

I dagsläget jobbar Rasmus på Dropbox och han har även en egen sajt som heter rsms.me .