Har du drabbats av hälsporre?

Något vi alla använder oss av daglligen, det är våra fötter. Vi använder dem för att stå, gå, springa med. Dock är det så att fötterna kan drabbas av olika problem. Ett sådant problem är det som kallas för hälsporre. Du kan hitta hjälpmedel mot hälsporre på Footio. Det faktiska namnet på detta besvär, det är plantar fasciitm och anledningen att man drabbas beror på överbelastning. Det kan även bero på att du som idrottar har bytt ut ditt vanliga underlag mot ett annat. Det kan även bero på att du har bytt skor.

Egenvård mot hälsporre

Om du drabbats av hälsporre, så kan det lindra med en hälkudde eller med särskilda skoinlägg. Det finns även annat du kan göra, som att töja vadmuskulaturen. Du bör även se till att göra en uppsträckning av plantarfascian så väl som att göra viktbelastade tåhävningar. Se även till att undvika att stå eller gå på allt för hårda underlag.

Du kan även göra olika sorters stretchövningar, samt tejpa din häl, för att minska smärtan. 

Aktiv vila är bra att göra. Det innebär att du kan göra aktiviteter som inte belastar din häl. Du kan därmed cykla eller simma, men bör undvika till exempel löpning. 

En annan sak att göra det är att ge dina vadmuskler massage. Det gör dem mindre stela, leder till bättre blodcirkulation och du blir mer avslappnad som i sin tur leder till att det blir mindre påfrestningar på fascian.

 

9 Nov 2022

Texten på denna blogg är inte skriven av Rasmus.

Rasmus är en svensk kille som bor och arbetar i San Fransisco. Han har arbetat med en mängd kända företag genom åren vilka bland annat inkluderar Dropbox, Facebook, Spotify, Spray, Lear Corporation och Notion.

Rasmus jobbade med Spotify från dag 1 fram till 2010, då han övergick till Facebook. Färgerna, det gröna, det gråa och den innovativa användarsidan på Spotify, det är Rasmus som står bakom. Rasmus är den som står bakom logotypen och mycket mer hos Spotify. Här kan du se bilder från Rasmus tid på Spotify.

 

Rasmus Andersson på andra sajter

 

I dagsläget jobbar Rasmus på Dropbox och han har även en egen sajt som heter rsms.me .