Gör hemmet lite smartare

Det finns idag en mängd sätt att göra ditt hem lite smartare på. Bland annat så låter ju Google Home och annat oss att styra ett smart hem med rösten. Det finns även produkter från Somfy som gör samma sak.

Ett smart hem det har en massa smarta produkter. Det är allt från vitvaror till blommor, säkerhetsutrustning, tv-apparater och belysning. Allt som har en wifi anslutning, det kan användas i ett smart hem.

Skönt med ett smart hem

Det kan vara bra att fundera på vad du har för behov när det gäller att göra hemmet smart. Vad för produkter vill du kunna styra med rösten eller med en app eller med en fjärrkontroll? 

Mycket av det som finns i smarta hem handlar om säkerhet, så som smarta ringklockor där du ser vem som ringer på eller att du satsar på ett smart lås.

Sedan finns det mycket som handlar om att ha en skön vardag. Det kan vara att slippa dra upp rullgardinerna på egen hand eller vattna blommorna. Du kan även styra kaffebryggaren med en app  numera. 

Du kan med smarta prylar även spara på både miljön och ekonomin. Till exempel finns det smarta kylskåp som ser till att du alltid vet vad som finns i det. Du kan också hålla koll på energiförbrukningen med smarta termostater.

Om du vill börja med ett smart hem, så kan du köpa lite i taget och uppgradera dig då och då.

2 Nov 2022

Texten på denna blogg är inte skriven av Rasmus.

Rasmus är en svensk kille som bor och arbetar i San Fransisco. Han har arbetat med en mängd kända företag genom åren vilka bland annat inkluderar Dropbox, Facebook, Spotify, Spray, Lear Corporation och Notion.

Rasmus jobbade med Spotify från dag 1 fram till 2010, då han övergick till Facebook. Färgerna, det gröna, det gråa och den innovativa användarsidan på Spotify, det är Rasmus som står bakom. Rasmus är den som står bakom logotypen och mycket mer hos Spotify. Här kan du se bilder från Rasmus tid på Spotify.

 

Rasmus Andersson på andra sajter

 

I dagsläget jobbar Rasmus på Dropbox och han har även en egen sajt som heter rsms.me .