Cykel eller sparkcykel?

Det går knappt en dag utan att man hör om någon som skadat sig på en sån där sparkcykel. De är säkert jättebra, men det kräver ju att man har lite koll eftersom de både går snabbt och är lite svårare att hantera än en vanlig cykel. Jag är själv ute efter ett nytt transportmedel, och väljer lite mellan en elcykel och en sparkcykel. 

Säkerheten kommer först

Oavsett om jag ska köra på en sparkcykel, eller om jag väljer en elcykel så är det viktigaste för mig att jag är säker. En hjälm kommer definitivt att sitta på huvudet, och det kan nog bli aktuellt med både knäskydd och handledsskydd om jag ska åka stående med minimala hjul. 

Det är nog också det som blir den avgörande faktorn när jag till slut väljer mitt fordon. Vill jag ha på mig lika mycket skydd som en hockeyspelare eller vill jag kunna njuta när jag är på väg någonstans? Med den tanken så ligger elcykel absolut bäst till. Men det gäller ju att jämföra:

  • Pris: Det finns både dyra och billiga elcyklar och detsamma gäller sparkcyklar. men man ska nog undvika de allra billigaste för de känns inte säkra alls. 
  • Bekvämlighet: Här vinner elcykeln lätt! Att sitta och låta elmotorn göra det tunga jobbet är bekvämt medan det kräver en del koncentration att stå och åka på pyttesmå hjul. 
  • Säkerhet: Även här är det nog elcykel som ligger bäst till. Kör man på en liten sten med en sparkcykel välter man. 
22 Jul 2021

Texten på denna blogg är inte skriven av Rasmus.

Rasmus är en svensk kille som bor och arbetar i San Fransisco. Han har arbetat med en mängd kända företag genom åren vilka bland annat inkluderar Dropbox, Facebook, Spotify, Spray, Lear Corporation och Notion.

Rasmus jobbade med Spotify från dag 1 fram till 2010, då han övergick till Facebook. Färgerna, det gröna, det gråa och den innovativa användarsidan på Spotify, det är Rasmus som står bakom. Rasmus är den som står bakom logotypen och mycket mer hos Spotify. Här kan du se bilder från Rasmus tid på Spotify.

 

Rasmus Andersson på andra sajter

 

I dagsläget jobbar Rasmus på Dropbox och han har även en egen sajt som heter rsms.me .