Barnsäkerhet och elektricitet

Vi som jobbar med datorer hela dagarna ser elen som en självklarhet och utan att tänka på det sätter vi och drar ut kontakter ganska ofta. Men elen är ju inte direkt ofarlig och för små barn kan det vara direkt livsfarligt. Jag satt och pratade med en vän i Stockholm vars pappa jobbar som elektriker på Södermalm. Han hade precis börjat kolla upp det här med elsäkerhet och små barn och hans pappa hade varit där och satt såna där plastpluggar. Smart idé! Men så började jag fundera på hur det ser ut i USA. Hur tänker jänkarna om samma sak?

Tipsen jag fick

Jag frågade en familj jag umgås med hur de tänker kring detta. De svarade att barnen får lära sig att kontakter är farliga. Det blir ju lite tjat och en hel del time-outs. Time out är en metod i USA som innebär att barnen får gå till sina rum om de gjort något fel. Lite som skamvrån var förr i svenska skolor. 

Det de däremot lär sig är hur de ska agera OM ett barn faktiskt får ström genom kroppen. Detta är vad de sade. 

Ta aldrig tag i barnet om det har fått ström genom kroppen. Då kommer du också få det och ni fastnar eftersom musklerna låser sig. Använd en stång av något slag och bänd bort barnet. Hittar du inget snabbt så spring med full fart och greppa barnet i farten. Då kommer rörelseenergin att få bort barnet från kontakten. 

Jag vet inte hur ni tänker men jag förederar nog i alla fall de där plastpluggarna! Det känns säkrare. 

5 Dec 2021

Texten på denna blogg är inte skriven av Rasmus.

Rasmus är en svensk kille som bor och arbetar i San Fransisco. Han har arbetat med en mängd kända företag genom åren vilka bland annat inkluderar Dropbox, Facebook, Spotify, Spray, Lear Corporation och Notion.

Rasmus jobbade med Spotify från dag 1 fram till 2010, då han övergick till Facebook. Färgerna, det gröna, det gråa och den innovativa användarsidan på Spotify, det är Rasmus som står bakom. Rasmus är den som står bakom logotypen och mycket mer hos Spotify. Här kan du se bilder från Rasmus tid på Spotify.

 

Rasmus Andersson på andra sajter

 

I dagsläget jobbar Rasmus på Dropbox och han har även en egen sajt som heter rsms.me .